24 Eylül 2016 Cumartesi

KIŞLIK TAZE FASULYE

Merhaba hanımlar :)  Malum güz dönemindeyiz ve bütün hanımlar turşu salça gibi bir sürü şeyler hazırlıyor..Tabi kışın taze taze bulamadığımız birkaç yiyeceklerde dondurucularda yerini alıyor.. benim yemeyide yapmayıda çok sevdiğim taze fasulyeyi bilmeyenler içinde pratik basit bir yöntemle kısaca anlatıcam..çünkü bende henüz yeni evliyim.. ilk kez yaptım :) başardım.. umarım sizede faydası olur..peki o zaman lafı uzatmadan başlayayım..
Malzemeler:
5 kg taze fasulye 
10 adet orta boy domates 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 

Malzemeler sadece bu kadar :)  önce yapmamız gereken fasulyeleri dilediğiniz büyüklükte ayıklamak. sonra iyice yıkayıp suyunu süzün..
Büyük boy tenceremizi alıp taze fasulyelerimizi kısık ateşe koyalım üzerine zeytinyağını gezdirin..ve domatesleri ekleyelim.. yaklaşık 15 -20 dk kavurun.. çok pişmiş olmayacakta çok aşırı diride kalmasın.. normal olsun ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.. 
İşte dondurucuya qitmek üzere hazırlar.. :)  soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz. Ben yapma aşamasında fotoğraf çekmeyi unutmuşum :) ama bitmiş hali bu şekilde 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder